HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.22. 10:32 Ízek Művészete

Italajánlónk: Aperitivi - aperitif

Gancia Americano

Api-0004.jpg

 

Az 1829-ben született Carlo Gancia által alapított Gancia birodalom az egyik legjelentősebb olaszországi borászati központtá nőtte ki magát. A fiatal Carlo előbb gyógyszerészeti és vegyészeti tanulmányokat folytatott és belekóstolt az enológia tudományába is, így felvételt nyert az egyik legpatinásabb likőrkészítő műhelybe, a Dettoni & C.-be amely Torinoban a Piazza del Castellon volt található.

Az önállósodását követően készítette el a Gancia Americanot, amely az egyik legelterjedtebb aperitif itallá vált Olaszországban.

1266585337379_storytelling2.jpg

A receptúra mind a mai napig titkos, annyit lehet tudni, hogy az alapja egy muskotályos bor, különböző füvek és fűszerek keveréke.

Gancia-600x3381.jpg

 

 

Egészségére!

(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr74604273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása