Gancia Americano
Az 1829-ben született Carlo Gancia által alapított Gancia birodalom az egyik legjelentősebb olaszországi borászati központtá nőtte ki magát. A fiatal Carlo előbb gyógyszerészeti és vegyészeti tanulmányokat folytatott és belekóstolt az enológia tudományába is, így felvételt nyert az egyik legpatinásabb likőrkészítő műhelybe, a Dettoni & C.-be amely Torinoban a Piazza del Castellon volt található.
Az önállósodását követően készítette el a Gancia Americanot, amely az egyik legelterjedtebb aperitif itallá vált Olaszországban.
A receptúra mind a mai napig titkos, annyit lehet tudni, hogy az alapja egy muskotályos bor, különböző füvek és fűszerek keveréke.
Egészségére!
(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.