HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.28. 09:46 Ízek Művészete

Carpaccio crescenza sajtból készült krémmel
Napi receptajánlónk: Húsok

Carpaccio crescenza sajtból készült krémmel

carne-di-manzo1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

600 gr marha hátszín (lehet bélszín vagy far is)

150 gr crescenza sajt

2 db tojássárgája

Rusztikus mustár (a régi recept alapján készült rusztikus fajta, ahol a mustárszemeket egészben hagyják

1 db citrom

100 gr friss, egészen zsenge spenót

Vegyes apró savanyúk ecetes lében (bébikukorica, bébiuborka, gyöngyhagyma)

Olívaolaj

Bors

 foglie-spinaci.jpg

Elkészítés:

Kérjük meg a hentesünket, hogy szelje fel hajszálvékonyra a húst, így csupán annyi lesz a dolgunk, hogy megmossuk, szárazra töröljük és tálalásig a hűtőszekrényben tartsuk.

Készítsük el a krémet: tegyük egy mixerbe a sajtot, a 2 tojássárgáját, egy kiskanál mustárt, egy evőkanál kifacsart citromlevet, két evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és turmixoljuk össze homogén, selymes krémmé. Jól mossuk meg a spenótleveleket, és töröljük teljesen szárazra. Osszuk el a hússzeleteket négy tányéron, szórjuk rájuk a felaprított savanyúkat, a spenótlevelek és mindegyikre locsoljunk bőségesen a krémből. Azonnal tálaljuk.

Ricette-d-estate-carpaccio-con-crema-di-crescenza_h_partb.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

1 komment

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt borjú mogyoró articsóka apartman olíva művészetek városnézés ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Zene parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr185381679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása