HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.09.03. 07:40 Ízek Művészete

Bufala mozzarella koktél
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Bufala mozzarella koktél

mozzarella-2.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

12 db koktélparadicsom

1 db zöldpaprika

8 db zöld olívabogyó

2 gerezd fokhagyma

4 db bufala mozzarella

Oregánó

Olívaolaj

Bors

oliva-olajos-masszazskrem.jpg

Elkészítés:

A megmosott paradicsomokat vágjuk fel kockákra. A magozott olívabogyókat szeljük karikákra, a kicsumázott zöldpaprikát pedig egészen vékony csíkokra. A zöldségeket tegyük egy tálba, rakjuk bele a megpucolt, de egészben hagyott fokhagymákat, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg bőségesen oregánóval. Fedjük le és hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőszekrényben, legalább fél óráig, de akár hosszabb ideig is.

Vegyük ki a fokhagymákat, osszuk szét a zöldségeket 4 öblösebb üvegpohárban, helyezzük középre a bufala mozzarellákat és még egy kevés oregánóval megszórva tálaljuk.

bicchierinibufalapomodorini.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt utazás pápa szállás bárány olaj főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés borjú parmezán kagyló articsóka apartman olíva művészetek toscana ízek italia szerzetesrend Olaszország Zene Rossini Vatikán parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr245492932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása