Mortadellával és dióval töltött hagyma
Hozzávaló 4 személy részére:
4 db nagyméretű hagyma
150 gr mortadella
30 gr vaj
1 db tojás
100 gr dióbél
100 gr reszelt parmezán sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
Só
Bors
Elkészítés:
Húzzuk le a hagymák héját, és főzzük 10 percig, forrásban lévő, bőséges sós vízben. Csöpögtessük le és hagyjuk kihűlni. Ezután hosszában vágjuk ketté, szedjük ki a belsejüket, és tegyük félre. A diót dobjuk be kb. 1 percre forró vízbe, és miután leszűrtük, hámozzuk meg egyenként. Turmixoljuk össze a hagymák kiszedett belsejét, a feldarabolt mortadellával, a dióval, a tojással, a parmezánnal, csipetnyi sóval, kevés őrölt borssal és 1 evőkanál zsemlemorzsával. Töltsük meg a félbevágott hagymák belsejét ezzel a keverékkel, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, a tetejüket szórjuk meg a maradék zsemlemorzsával, mindegyikre tegyünk egy pici vajat és süssük a 180 fokos sütőben 40 percig.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.