HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.09.19. 13:05 Ízek Művészete

Csirke rudak mustármártással
Napi receptajánlónk: Húsok

Csirke rudak mustármártással

images.jpg

Hozzávalók kb. 40 rudacska elkészítéséhez:

600 gr csirkemell

50 gr reszelt parmezán sajt

1 csokor petrezselyem

40 gr hámozott mandula

40 gr liszt

60 gr zsemlemorzsa

2 db tojás

Olaj a sütéshez

Bors

mandorle_pelate.jpg

A mustármártáshoz:

50 gr dijoni mustár

30 gr sima mustár

20 gr méz

100 gr majonéz

109565_mustar_600_2.jpg

Elkészítés:

Kezdjük a mustármártással: keverjük össze a majonézt a kétféle mustárral, majd tegyük bele a mézet is és verjük egészen habosra. Fedjük le folpackkal és rakjuk be a hűtőszekrénybe.

A megmosott és szárazra törölt egész csirkemellet, picit sózzuk be, és vágjuk kb. 1 cm vastag, hosszú, vékony szeletekre. Aprítsuk össze a mandulát, tegyük hozzá a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselymet, és borsozzuk ízlés szerint.

A csirke rudakat forgassuk meg alaposan a lisztben, a felvert tojásban és végül a mandulás keverékben.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, helyezzük bele egyenként a csirke darabokat, és süssük mindegyiket szép aranyszínűre. Szedjük ki papírtörlőre, itassuk le a felesleges zsiradékot, helyezzük egy nagy tálra és a lehűtött mustármártással együtt kínáljuk.

preview.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj főzés élmény táj torta festészet gasztronómia ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal articsóka kolostor olíva művészetek toscana ördöghal ízek italia szerzetesrend szardinia Olaszország Film Zene Vatikán Velence parmigaino regiano vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr705523609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása