Umbriai „szegényes” bableves
Hozzávalók 4 személy részére:
1.5 kg lóbab
100 gr pancetta szalonna
1 dl fehérbor
8 db érett paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 db csípős paprika
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A kifejtett babot, mossuk meg és töröljük szárazra. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon futtassuk meg a szétnyomott fokhagymákat, tegyük rá a feldarabolt pancettát, kicsit pirítsuk meg, majd rakjuk bele a babot, és az egészet öntsük le a borral. Miután hagytuk elpárologni, adjuk a babhoz a meghámozott és felkockázott paradicsomokat, a paprikát, sózzuk, borsozzuk és főzzük legalább 25 percig. Ha szükséges, főzés közben önthetünk rá egy kevés meleg vizet, de arra ügyeljünk, hogy ne legyen túlságosan híg. A legvégén szórjuk a tetejére a felaprított petrezselymet, és olívaolajjal meglocsolt, pirított kenyérrel tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.