HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.29. 10:12 Ízek Művészete

Kagyló tejszínes, fehérboros mártással
Napi receptajánlónk: Halételek

Kagyló tejszínes, fehérboros mártással

cozza_c.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

2 kg kagyló

50 gr vaj

2 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

400 ml fehérbor

1 db citrom

3 db zsályalevél

1 ág rozmaring

1 ág kakukkfű

1 csokor petrezselyem

2 evőkanál liszt

200 ml főzőtejszín

Frissen őrölt bors

vino-bianco-1.jpgElkészítés:

A kagylót folyó víz alatt, egy dörzsi segítségével alaposan tisztítsuk meg.

Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk fel 30 gr vajat, pirítsuk meg rajta az egészben hagyott fokhagymákat és a feldarabolt hagymákat. Amikor a fokhagyma már barnulni kezd, rögtön vegyük ki. Ezután öntsük bele a bort, a citrom kifacsart levét és adjuk hozzá a lereszelt héját is. Ízesítsük a felaprított rozmaringgal, zsályával és kakukkfűvel, majd hagyjuk elpárologni. Most már beledobhatjuk a kagylókat is és élénk lángon, addig főzzük, amíg ki nem nyílnak.

Szedjük ki a léből, és egyenként távolítsuk el a kagyló-burok üres részét.

Az edényben maradt levet párologtassuk el, amikor már csak egy kevés maradt belőle, adjuk hozzá a maradék vajat és miután elolvadt, nagyon lassan, állandóan kevergetve a lisztet is belekeverhetjük. Várjuk meg, amíg az egész besűrűsödik, ehhez néhány pillanat kell csupán.

Mielőtt levesszük a mártást a tűzről, öntsük bele a tejszínt, tegyük vissza a kagylókat, szórjuk meg a felaprított petrezselyem egy részével, és jól forgassuk össze az egészet.

Azonnal tálaljuk, a maradék petrezselyemmel és frissen őrölt borssal megszórva.

Kínáljunk hozzá pirított házi kenyeret.

preview.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: 

http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés borjú tagliatelle tőkehal kagyló kolostor apartman művészetek ördöghal ízek italia szerzetesrend szardinia Olaszország Film Milánó Zene Vatikán Szicília Velence parmigaino regiano cozze vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr915483094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása