Sajtkrémmel töltött palacsinta
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db tojás
130 gr tej
100 gr liszt
100 gr parmezán sajt
200 gr ricotta
200 gr fontina sajt
400 gr paradicsom
4 szelet sonka
30 gr vaj
1 csokor petrezselyem
Majoránna
Néhány bazsalikomlevél
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A lisztet keverjük csomómentesre 100 gr tejben, tegyük bele a tojásokat, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan verjük fel. Ebből a tésztából a szokásos módon süssünk közepes méretű palacsintákat.
A maradék tejben nyomjuk szét egy villával a ricottát, adjuk hozzá a kockára vágott fontina sajtot, a felaprított petrezselymet, majoránnát és pár levél kivételével a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és alaposan dolgozzuk össze. Ezzel a keverékkel töltsük meg a palacsintákat, tekerjük fel, és helyezzük egy vajjal kikent és a sonka szeletekkel kibélelt jénai tálba.
A paradicsomokat vágjuk apró darabokra, és néhány percig pároljuk 2 evőkanál olívaolajon, ízesítsük a félretett bazsalikomlevelekkel és sóval.
Az elkészült paradicsomszószt öntsük rá a töltött palacsintákra, rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 30 percig.
Finom fehérbor kíséretében melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.