HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.27. 08:47 Ízek Művészete

Sajtkrémmel töltött palacsinta
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sajtkrémmel töltött palacsinta

16.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 db tojás

130 gr tej

100 gr liszt

100 gr parmezán sajt

200 gr ricotta

200 gr fontina sajt

400 gr paradicsom

4 szelet sonka

30 gr vaj

1 csokor petrezselyem

Majoránna

Néhány bazsalikomlevél

Olívaolaj

Bors

pomodoro.jpg

Elkészítés:

A lisztet keverjük csomómentesre 100 gr tejben, tegyük bele a tojásokat, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan verjük fel. Ebből a tésztából a szokásos módon süssünk közepes méretű palacsintákat.

A maradék tejben nyomjuk szét egy villával a ricottát, adjuk hozzá a kockára vágott fontina sajtot, a felaprított petrezselymet, majoránnát és pár levél kivételével a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és alaposan dolgozzuk össze. Ezzel a keverékkel töltsük meg a palacsintákat, tekerjük fel, és helyezzük egy vajjal kikent és a sonka szeletekkel kibélelt jénai tálba.

A paradicsomokat vágjuk apró darabokra, és néhány percig pároljuk 2 evőkanál olívaolajon, ízesítsük a félretett bazsalikomlevelekkel és sóval.

Az elkészült paradicsomszószt öntsük rá a töltött palacsintákra, rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 30 percig.

Finom fehérbor kíséretében melegen tálaljuk.

crespelledelicateaiformaggi1.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt utazás pápa szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés parmezán tagliatelle articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film Zene Velence parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr495480003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása