Töltött paradicsom
Hozzávalók:
300 gr érett paradicsom
70 gr bármilyen darált hús
1 csokor újhagyma
1 db citrom
Néhány salátalevél
30 gr kapribogyó
1 gerezd foghagyma
Friss bazsalikom, ízlés szerint
10 gr olívaolaj
Só
Bors
Mossuk meg a paradicsomokat és vágjuk le a felső „sapkájukat”. Egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejüket, rakjuk egy tálba, ha nagyobb darabokban maradt, törjük össze, adjuk hozzá a felaprított újhagymát, a foghagymát, a bazsalikomot, a kapribogyót, ízesítsük a citrom kifacsart levével, olívaolajjal, sóval, borssal és keverjük össze.
A húst pirítsuk meg egy kevés olívaolajon, csöppentsünk rá pár csepp citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és ha kész, hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük össze a húst az elkészített zöldségekkel és töltsük meg a paradicsomok belsejét.
Helyezzünk egy nagyobb tálra salátaleveleket, erre rakjuk rá a töltött paradicsomokat, tegyük rájuk vissza a „sapkájukat” és tálalás előtt egy rövid időre rakjuk be a hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.