Sárgabarackos rácsos
Hozzávalók:
300 gr liszt
200 gr vaj
150 gr cukor
1 db egész tojás
2 db tojássárgája
1 db citrom
500 gr sárgabarack
Maraschino likőr
100 gr mandula
Savoiardi babapiskóta szükség szerint
Elkészítés:
Szórjuk a lisztet a nyújtódeszkára, csináljunk egy kis mélyedést a közepébe, ide helyezzük be a darabokba vágott vajat, egy egész tojást és egy sárgáját, a cukrot, a citrom lereszelt héját és jól gyúrjuk össze. Formázzunk a tésztából egy labdát, csomagoljuk be folpackba és fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. Húzzuk le a sárgabarackok héját, vágjuk ketté, szedjük ki a magokat.
A lehűlt tésztát nyújtsuk ki, egy vajjal kikent és liszttel beszórt kerek tortaformát béleljünk ki vele, csak annyi tésztát hagyjunk, amiből a tetejére rácsokat formázunk, az alját rakjuk körbe egyenletesen babapiskótával, locsoljuk meg egy kis maraschinoval, a piskótát borítsuk be a kettévágott sárgabarackokkal, szórjuk rá a felaprított mandulát és végül az egészet fedjük be a tészta csíkokkal. Kenjük le a maradék tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40-50 percig. Tálalás előtt megszórhatjuk egy kevés porcukorral.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.