Gesztenyekrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr gesztenye
200 gr csirkemell
150 gr cukkini
500 ml tej
500 ml húsleves alaplé
1 fej hagyma
Vaj
1 csokor petrezselyem
1 gerezd foghagyma
Olívaolaj
Szerecsendió
Só
Bors
Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízbe dobjuk be a gesztenyét és főzzük 45 percig, ezután csöpögtessük le, vegyük le a héját és vágjuk egészen apró darabokra. Közben a csirkemellet is főzzük puhára.
A felaprított hagymát pirítsuk pár percig egy kevés olívaolajon, adjuk hozzá a gesztenyét, 2-3 percig hagyjuk párolódni, ezután öntsük fel a meleg tejjel és húsleves alaplével. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele egy kis szerecsendiót, és főzzük 30 percig.
A megfőtt csirkemellet és a cukkinit vágjuk kis kockákra, olvasszunk fel egy diónyi vajat, kicsit pirítsuk meg benne a zúzott foghagymát, majd tegyük bele a csirkemellet és a cukkinit is, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk összefőni egészen pépesre.
Amikor elkészült tartsuk melegen. A gesztenyelevest turmixoljuk össze, merjük ki tányérokba, és mindegyikbe tegyünk a csirkés-cukkinis keverékből. Díszítsük aprított petrezselyemmel és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.