Bélszín csíkok pikáns szószban
Hozzávalók 2 személy részére:
230 gr sovány marhafartő vagy bélszín
2 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
100 gr gomba
2 gerezd fokhagyma
150 ml húsleves alaplé
25 gr vaj
1 kiskanál mustármag
1 csokor petrezselyem
Kevés worcestershire szósz
2 nagyobb szelet baguette
Só
Bors
Elkészítés:
Melegítsük fel az olívaoljat egy nagyobb serpenyőben, és a csíkokra vágott húst süssük 3-4 percig, majd dobjuk mellé a felszeletelt hagymát és gombát, a szétnyomott fokhagymákat és az egészet hagyjuk főni további 2-3 percig. Ezután öntsünk rá egy csepp worcestershire szószt, a húsleves alaplevet és még 2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit a szósz. A legvégén sózzuk, borsozzuk.
Közben pirítsuk meg a baguetteket, olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a mustármagot, a felaprított petrezselymet, kenjük a kenyerekre, és pár percre dugjuk be a sütőbe.
Tálalhatjuk krumplipürével, és párolt zöldborsóval vagy akár friss, vegyes salátával.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.