HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.14. 18:07 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Bélszín csíkok pikáns szószban

bist fil 2.JPG

Hozzávalók 2 személy részére:

230 gr sovány marhafartő vagy bélszín

2 evőkanál olívaolaj

1 fej hagyma

100 gr gomba

2 gerezd fokhagyma

150 ml húsleves alaplé

25 gr vaj

1 kiskanál mustármag

1 csokor petrezselyem

Kevés worcestershire szósz

2 nagyobb szelet baguette

Bors

mustarmag_1.jpg

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaoljat egy nagyobb serpenyőben, és a csíkokra vágott húst süssük 3-4 percig, majd dobjuk mellé a felszeletelt hagymát és gombát, a szétnyomott fokhagymákat és az egészet hagyjuk főni további 2-3 percig. Ezután öntsünk rá egy csepp worcestershire szószt, a húsleves alaplevet és még 2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit a szósz. A legvégén sózzuk, borsozzuk.

Közben pirítsuk meg a baguetteket, olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a mustármagot, a felaprított petrezselymet, kenjük a kenyerekre, és pár percre dugjuk be a sütőbe.

Tálalhatjuk krumplipürével, és párolt zöldborsóval vagy akár friss, vegyes salátával.

605x250-BEEFY-FIX.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr345080693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása