HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.26. 08:04 Ízek Művészete

Gyöngyszemek az itáliai művészetekből
Film
Az első fennmaradt olasz film 1896-ból

Gyöngyszemek az itáliai művészetekből

Film

Az első fennmaradt olasz film 1896-ból

Az olasz filmművészetet is bemutató önkényes válogatásunkat kezdjük mindjárt egy igazi gyöngyszemmel, az első mozgóképpel amelyet megőriztek az archívumok mind a mai napig. Ez a néhány képkocka 1896-ban a Vatikáni kertben készült XIII. Leó pápáról.

Leone13.gif

A film azért is történelmi jelentőségű, mivel XIII. Leó pápa áldást oszt, és így ez az első pápai áldás amit sikerült megörökíteni az utókor számára.

Nézzük meg a a mindössze 2 perces filmet

A posztjaink rendezetten megatlálhatóak a honlapunkon http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás pápa szoba szállás szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek művészetek toscana ízek italia Olaszország Film Vatikán


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr65247591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása