HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.29. 13:14 Ízek Művészete

Orata burgonyaágyon
Napi receptajánlónk: Halételek

Orata burgonyaágyon

orata.jpgHozzávalók 4 személy részére:

1 db kb 1 kg-os orata (aranydurbincs)

1 kg burgonya

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 ág rozmaring

Pecorino sajt

Olívaolaj

Bors

rozmaring.jpg

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a halat, majd sózzuk és borsozzuk kívül-belül. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk fel vékony karikákra. Kenjünk ki olívaolajjal egy nagyobb serpenyőt, az aljára tegyünk egy réteg burgonyát, a tetejére szórjunk az apróra vágott fokhagymából és petrezselyemből, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A halat helyezzük a burgonya ágyra, rakjuk rá a rozmaring ágat és borítsuk be a maradék burgonyával, amit ismét megszórunk egy kis sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemmel. Locsoljuk meg 3 evőkanál olívaolajjal és reszeljünk a tetejére bőségesen pecorino sajtot. Tegyük a serpenyőt 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük a burgonyás halat szép pirosra 40-50 perc alatt.

Orata_alla_cegliese.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés kagyló articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr785332132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása