Orata burgonyaágyon
Hozzávalók 4 személy részére:
1 db kb 1 kg-os orata (aranydurbincs)
1 kg burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 ág rozmaring
Pecorino sajt
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a halat, majd sózzuk és borsozzuk kívül-belül. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk fel vékony karikákra. Kenjünk ki olívaolajjal egy nagyobb serpenyőt, az aljára tegyünk egy réteg burgonyát, a tetejére szórjunk az apróra vágott fokhagymából és petrezselyemből, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A halat helyezzük a burgonya ágyra, rakjuk rá a rozmaring ágat és borítsuk be a maradék burgonyával, amit ismét megszórunk egy kis sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemmel. Locsoljuk meg 3 evőkanál olívaolajjal és reszeljünk a tetejére bőségesen pecorino sajtot. Tegyük a serpenyőt 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük a burgonyás halat szép pirosra 40-50 perc alatt.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.