Baccalá alla Fiorentina-Tőkehal firenzei módra
Tőkehal
Hozzávalók 4 személy részére:
800 gr tőkehal
500 gr hámozott paradicsom
1 fej hagyma
3 gerezd foghagyma
Petrezselyem, zsálya, rozmaring, liszt, só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
Fejtsük le a tőkehal bőrét és távolítsuk el a szálkákat, vágjuk fel kb. 5 cm-es darabokra. Forgassuk meg lisztben és süssük át egy kevés olívaolajon, dobjunk mellé pár levél zsályát, rozmaringot és egy gerezd foghagymát. Szedjük ki és tegyük konyhai papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat. Egy kevés olívaolajon pirítsuk üvegesre a felszeletelt hagymát, a két gerezd foghagymát, adjuk hozzá a paradicsot és hagyjuk főni kb. 20 percig. Tegyük hozzá a tőkehal szeleteket és még 10 percen át főzzük az egészet együtt.
Tálalás előtt szórjuk a tetejére a felaprított petrezselymet.
Egészségére!
(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.