HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.05.31. 14:47 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Baccalá alla Fiorentina-Tőkehal firenzei módra

 

baccala.jpg

Tőkehal

Hozzávalók 4 személy részére:

800 gr tőkehal

500 gr hámozott paradicsom

1 fej hagyma

3 gerezd foghagyma

Petrezselyem, zsálya, rozmaring, liszt, só, bors, olívaolaj

30baccala_alla_fiorentina.jpg

Elkészítés:

Fejtsük le a tőkehal bőrét és távolítsuk el a szálkákat, vágjuk fel kb. 5 cm-es darabokra. Forgassuk meg lisztben és süssük át egy kevés olívaolajon, dobjunk mellé pár levél zsályát, rozmaringot és egy gerezd foghagymát. Szedjük ki és tegyük konyhai papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat. Egy kevés olívaolajon pirítsuk üvegesre a felszeletelt hagymát, a két gerezd foghagymát, adjuk hozzá a paradicsot és hagyjuk főni kb. 20 percig. Tegyük hozzá a tőkehal szeleteket és még 10 percen át főzzük az egészet együtt.

Tálalás előtt szórjuk a tetejére a felaprított petrezselymet.

baccala-alla-maremmana-bigwm.jpg

Egészségére!

(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr724557213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása