Pácolt makréla
Hozzávalók:
4 szelet friss makréla
1 db citrom
3 db érett paradicsom
1 kisebb zöldpaprika
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítése
Mossuk meg a halszeleteket és távolítsuk el az estleges szálkákat, töröljük szárazra konyhai papírtörlővel. Reszeljük le a megmosott citrom héját, majd facsarjuk ki a levét. Helyezzük a halszeleteket egy lapos tányérra, locsoljuk meg a citromlével, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és 20 percig hagyjuk pácolódni hűvös helyen.
Közben a paradicsomokat dobjuk pár percre forró vízbe, húzzuk le a héjukat, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat és kockázzuk fel. Rakjuk a paradicsom darabkákat egy tálba, tegyünk rá egy kevés olívaolajat, sót, borsot és jól keverjük össze.
Vegyük ki a halat a pácléből (a levet tegyük félre), helyezzük egy kiolajozott sütőtálba és 5 percig grillezzük a sütőben. Amíg elkészül, megmossuk a paprikát, eltávolítjuk a csumáját, a magokat, óvatosan kivágjuk az ereket és csíkokra vágjuk.
Miután kivettük a halszeleteket a sütőből, tegyük egy tálra, locsoljuk meg egy kevés páclével, osszuk el a tetejükön a paradicsomot, a paprika csíkokat, szórjuk rá a lereszelt citromhéjat és tálaljuk ízlés szerint langyosan vagy hidegen.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.