HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.11. 10:23 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Pácolt makréla

makrela.jpg

Hozzávalók:

4 szelet friss makréla

1 db citrom

3 db érett paradicsom

1 kisebb zöldpaprika

Olívaolaj

Bors

filetti-di-pesce.jpg

Elkészítése

Mossuk meg a halszeleteket és távolítsuk el az estleges szálkákat, töröljük szárazra konyhai papírtörlővel. Reszeljük le a megmosott citrom héját, majd facsarjuk ki a levét. Helyezzük a halszeleteket egy lapos tányérra, locsoljuk meg a citromlével, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és 20 percig hagyjuk pácolódni hűvös helyen.

Közben a paradicsomokat dobjuk pár percre forró vízbe, húzzuk le a héjukat, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat és kockázzuk fel. Rakjuk a paradicsom darabkákat egy tálba, tegyünk rá egy kevés olívaolajat, sót, borsot és jól keverjük össze.

Vegyük ki a halat a pácléből (a levet tegyük félre), helyezzük egy kiolajozott sütőtálba és 5 percig grillezzük a sütőben. Amíg elkészül, megmossuk a paprikát, eltávolítjuk a csumáját, a magokat, óvatosan kivágjuk az ereket és csíkokra vágjuk.

Miután kivettük a halszeleteket a sütőből, tegyük egy tálra, locsoljuk meg egy kevés páclével, osszuk el a tetejükön a paradicsomot, a paprika csíkokat, szórjuk rá a lereszelt citromhéjat és tálaljuk ízlés szerint langyosan vagy hidegen.

Sgombro-marinato-con-dadolata-di-pomodoro-e-peperone.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr334644092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása