Citromos borjúszelet
Hozzávalók:
400 gr borjúhús (dió vagy far)
30 gr vaj
20 gr liszt
1 db babérlevél
1 gerezd foghagyma
Néhány zsályalevél
1 csokor petrezselyem
1 db citrom
2 evőkanál olívaolaj
Kevés fehér bor
Só
Bors
Elkészítés:
Kicsit klpofoljuk ki a vékony szeletekre vágott húst és forgassuk meg lisztben.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat és a vajat együtt, dobjuk bele a foghagymát, a babérlevelet és a zsályát, majd 1-2 perc után tegyük hozzá a hússzeleteket is és mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Közben locsoljuk meg egy kis fehér borral, sózzuk, borsozzuk.
Aprítsuk fel a petrezselymet és keverjük össze a lereszelt citromhéjjal, facsarjuk ki a citrom levét.
Az megsült hússzeleteket vegyük ki a serpenyőből, a benne maradt pecsenyelébe rakjuk bele a petrezselyem-citromhéj keverékét, öntsük rá a citromlevet és az egészet kicsit forraljuk össze.
Végül helyezzük vissza a húst a serpenyőbe és még 2 percig, időnként megrázogatva, érleljük össze a zamatokat a szószban. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.