Pulykamell uborkaágyon
Hozzávalók:
600 gr pulykamell
4 db közepes méretű uborka
1 gerezd foghagyma
½ kiskanálnyi kömény
½ kiskanálnyi koriander
10 gr piros bors
½ kiskanálnyi tabasco szósz
1 db citrom leve
1 csokor petrezselyem
Olívaolaj
Só
Elkészítés:
Vágjuk a pulykamellet egész vékony szeletekre, kenjük be mindkét oldalukat egy kevés olívaolajjal, sóval, egy csipet korianderrel, szórjunk rájuk petrezselymet és kb. 10 perc alatt gőz fölött főzzük puhára.
Egy mozsárban óvatosan törjük meg a piros borsot, tegyük be egy zárható üvegkehelybe, az őrölt köménnyel, a korianderrel, a citrom kifacsart levével, az összenyomott foghagymával és a tabascoval együtt, adjunk hozzá egy csipet sót és kb. 7 kanálnyi olívaolajat. Zárjuk le az üvegedényt és alaposan rázzuk össze, amíg az aromák jól össze nem keverednek.
Vágjuk le az uborkák végeit, mossuk meg, töröljük szárazra és szeleteljük fel ízlés szerinti darabokra. Osszuk el az uborkát egyenletesen 4 tányéron, a pulykamell szeleteket vágjuk fel nagyobb darabokra és helyezzük az uborkaágyak tetejére. Az üvegedénybe a legvégén dobjuk bele a felaprított petrezselymet, ismét jól rázzuk össze, majd az egész szószt öntsük rá az uborkás pulykamellekre. Tálalás előtt, hagyjuk még kb. 10 percig állni, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.