HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.09. 13:31 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Pulykamell uborkaágyon

petto di tacchino.jpg

Hozzávalók:

600 gr pulykamell

4 db közepes méretű uborka

1 gerezd foghagyma

½ kiskanálnyi kömény

½ kiskanálnyi koriander

10 gr piros bors

½ kiskanálnyi tabasco szósz

1 db citrom leve

1 csokor petrezselyem

Olívaolaj

cetrioli_01.jpg

Elkészítés:

Vágjuk a pulykamellet egész vékony szeletekre, kenjük be mindkét oldalukat egy kevés olívaolajjal, sóval, egy csipet korianderrel, szórjunk rájuk petrezselymet és kb. 10 perc alatt gőz fölött főzzük puhára.

Egy mozsárban óvatosan törjük meg a piros borsot, tegyük be egy zárható üvegkehelybe, az őrölt köménnyel, a korianderrel, a citrom kifacsart levével, az összenyomott foghagymával és a tabascoval együtt, adjunk hozzá egy csipet sót és kb. 7 kanálnyi olívaolajat. Zárjuk le az üvegedényt és alaposan rázzuk össze, amíg az aromák jól össze nem keverednek.

Vágjuk le az uborkák végeit, mossuk meg, töröljük szárazra és szeleteljük fel ízlés szerinti darabokra. Osszuk el az uborkát egyenletesen 4 tányéron, a pulykamell szeleteket vágjuk fel nagyobb darabokra és helyezzük az uborkaágyak tetejére. Az üvegedénybe a legvégén dobjuk bele a felaprított petrezselymet, ismét jól rázzuk össze, majd az egész szószt öntsük rá az uborkás pulykamellekre. Tálalás előtt, hagyjuk még kb. 10 percig állni, hogy az ízek összeérjenek.

Insalata-di-cetrioli-e-tacchino.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr84703617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása