Szilvás tiramisú
Hozzávalók:
½ kg szilva
½ kg mascarpone
18 db. babapiskóta
50 gr barna cukor
4 db. tojás
4 evőkanál szilva likőr
Elkészítés:
Mossuk meg a szilvát, vágjuk ketté, vegyük ki a magokat, majd kevés fahéjjal ízesített vízben főzzük kb. 10 percig. Ezután turmixoljuk össze, a szilvapépet öntsük ki egy szitába és a lecsöpögő levét, gyűjtsük egy tálkába. A tojások sárgáját verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét, locsoljunk bele 2 evőkanál szilva likőrt és az egészet jól dolgozzuk össze, amíg egy lágy, homogén krémet nem kapunk. A tojások fehérjét verjük nagyon kemény habbá és ezt is óvatosan, keverjük a krémünkhöz. A szilva lecsöpögött levéhez, öntsük hozzá a maradék szilva likőrt, ebben kell majd gyors mozdulatokkal megforgatnunk a babapiskótákat.
Vegyünk elő 6 magasabb poharat, vagy öblösebb kelyheket, és rakjuk le rétegenként a hozzávalókat: egy réteg piskóta, erre jön a mascarpone krém, a tetejére a szilvapép és így tovább. Végül egyenként fedjük le a poharakat folpackkal és legalább 3 órára rakjuk be a hűtőszekrénybe. Ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.