HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.31. 10:58 Ízek Művészete

Szilvás tiramisú
Napi receptajánlónk: Édességek

Szilvás tiramisú

mascarpone.jpg

Hozzávalók:

½ kg szilva

½ kg mascarpone

18 db. babapiskóta

50 gr barna cukor

4 db. tojás

4 evőkanál szilva likőr

babapiskota.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a szilvát, vágjuk ketté, vegyük ki a magokat, majd kevés fahéjjal ízesített vízben főzzük kb. 10 percig. Ezután turmixoljuk össze, a szilvapépet öntsük ki egy szitába és a lecsöpögő levét, gyűjtsük egy tálkába. A tojások sárgáját verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét, locsoljunk bele 2 evőkanál szilva likőrt és az egészet jól dolgozzuk össze, amíg egy lágy, homogén krémet nem kapunk. A tojások fehérjét verjük nagyon kemény habbá és ezt is óvatosan, keverjük a krémünkhöz. A szilva lecsöpögött levéhez, öntsük hozzá a maradék szilva likőrt, ebben kell majd gyors mozdulatokkal megforgatnunk a babapiskótákat.

Vegyünk elő 6 magasabb poharat, vagy öblösebb kelyheket, és rakjuk le rétegenként a hozzávalókat: egy réteg piskóta, erre jön a mascarpone krém, a tetejére a szilvapép és így tovább. Végül egyenként fedjük le a poharakat folpackkal és legalább 3 órára rakjuk be a hűtőszekrénybe. Ízlés szerint díszítve tálaljuk.

tiramisu-prugne.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt parmezán tagliatelle kagyló apartman olíva művészetek ördöghal ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Zene Rossini parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr95485921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása