Hideg disznósült
Hozzávalók 7-8 személy részére:
1.5 kg-os sertéscomb
1 db. répa
2 fej hagyma
2 gerezd foghagyma
Petrezselyem, babérlevél, kakukkfű csokorba kötve
2 evőkanál olaj
Diónyi vaj
Só
Bors
Egy nagyobb lábasban melegítsük fel az olajat a vajjal együtt és a sertéscomb minden oldalát pirítsuk meg benne aranybarnára.
Közben forraljunk fel kb. 2.5 l vizet, tegyünk bele sót, pár szem egész borsot és amikor a hús már szépen megpirult öntsük rá, hogy teljesen ellepje. Dobjuk mellé a megpucolt és felaprított répát, hagymát, foghagymát és a csokorba kötött fűszereket. Kis lángon, fedő alatt. szép lassan főzzük 50-55 percig.
Ha megpuhult, vegyük le a tűzről és továbbra is fedő alatt hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 óra kell hozzá. Ezután vegyük ki a főzőléből és törölgessük meg konyhai papírtörlővel, vágjuk fel vékony szeletekre és hidegen tálaljuk, nagyon jól illik hozzá a mustármártás.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.