HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.16. 12:56 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Hideg disznósült

schlegelspeck.jpg

Hozzávalók 7-8 személy részére:

1.5 kg-os sertéscomb

1 db. répa

2 fej hagyma

2 gerezd foghagyma

Petrezselyem, babérlevél, kakukkfű csokorba kötve

2 evőkanál olaj

Diónyi vaj

Bors

dietazom_repa.jpg

Egy nagyobb lábasban melegítsük fel az olajat a vajjal együtt és a sertéscomb minden oldalát pirítsuk meg benne aranybarnára.

Közben forraljunk fel kb. 2.5 l vizet, tegyünk bele sót, pár szem egész borsot és amikor a hús már szépen megpirult öntsük rá, hogy teljesen ellepje. Dobjuk mellé a megpucolt és felaprított répát, hagymát, foghagymát és a csokorba kötött fűszereket. Kis lángon, fedő alatt. szép lassan főzzük 50-55 percig.

Ha megpuhult, vegyük le a tűzről és továbbra is fedő alatt hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 óra kell hozzá. Ezután vegyük ki a főzőléből és törölgessük meg konyhai papírtörlővel, vágjuk fel vékony szeletekre és hidegen tálaljuk, nagyon jól illik hozzá a mustármártás.

untitled.bmp


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr374715574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása