HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.09.18. 18:27 Ízek Művészete

Sügér filé paradicsom kockákkal

Sügér filé paradicsom kockákkal

branzino_whole.jpgHozzávalók 4 személy részére:

500 gr sügér filé

200 gr toast kenyér

4 db nagyobb érett paradicsom

3 db rozmaring ág

60 gr vaj

3 evőkanál olívaolaj

Kevés balzsamecet

Bors

pomodori-licopene-ictus.jpg

Elkészítés:

Mossuk és hámozzuk meg a paradicsomokat, majd vágjuk fel kockákra, tegyük egy mély edénybe, locsoljuk meg olívaolajjal és kevés balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, jól keverjük össze és rakjuk a hűtőszekrénybe. A toast kenyereket kicsit pirítsuk meg, ezután mixeljük durvára az egyik rozmaring ág felaprított leveleivel és öntsük ki egy tálba.

Egy teflon serpenyőben olvasszuk fel a vajat, ügyeljünk arra, nehogy odakapjon. A felolvasztott vaj felét öntsük át egy széles tálba és a megmosott, szárazra törölt halfiléket, gyors mozdulatokkal forgassuk meg benne, majd alaposan hempergessük meg a rozmaringos keverékben. A maradék vajat tegyük vissza a tűzre és süssük a halfilék mindkét oldalát aranyszínűre. A felesleges zsiradékot itassuk le papírtörlővel, helyezzük tányérokra, rakjunk mellé bőségesen a paradicsomból, díszítsük a megmaradt rozmaring ágakkal és melegen tálaljuk.

25_fritti_p063--420x520.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: 

http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt pápa szoba szállás bárány olaj főzés élmény festészet gasztronómia citrom ételek borjú parmezán tagliatelle kagyló mogyoró articsóka kolostor apartman olíva művészetek városnézés ördöghal ízek italia Olaszország Film Zene Vatikán parmigaino regiano cozze vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr215522690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása