Bucatini, ahogy Caruso szerette
Hozzávalók 4 személyre:
300 gr bucatini tészta
300-400 gr lucullus paradicsom, ízlés szerint
1 db paprika
2 gerezd foghagyma
3 db cukkini
1 db chili paprika
Friss fűszernövények ízlés szerint: oregano, bazsalikom, petrezselyem
Kevés liszt
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben melegítsünk fel 4 evőkanál olívaolajat, dobjuk rá a feldarabolt foghagymákat, amikor barnulni kezdenek, vegyük ki és tegyük a serpenyőbe az apróra vágott paradicsomot és a paprikát, főzzük néhány percig, majd adjuk hozzá az oreganot, a bazsalikomot, a chili paprikát, sózzuk, borsozzuk és az egészet pároljuk együtt kb. 10 percig.
A cukkinit vágjuk fel vékony karikákra, forgassuk meg egy kis lisztben és süssük ki forró olajban.
Közben főzzük ki a tésztát bő, sós vízben, ha kész keverjük össze a szósszal, tegyük tányérokra, a sült cukkinival és a felaprított petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.