Krokett tőkehalból és garnélarákból
Hozzávalók:
300 gr tőkehal
200 gr garnélarák
1 db tojás
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
Gyömbér, ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1 db citrom
Olívaolaj
Zsemlemorzsa
Elkészítés:
A megpucolt rákokat, a feldarabolt tőkehalat, a tojást, a parmezánt, egy kevés gyömbért, a petrezselymet, a citrom kifacsart levét, 1-2 kanál olívaolajat tegyük bele egy robotgépbe, és az egészet aprítsuk össze.
Öntsünk egy tányérra bőséges mennyiségű zsemlemorzsát, a darált masszából formázzunk tetszés szerint gombócokat vagy kockákat, és egyenként forgassuk meg benne.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük egymás mellé a hal-kroketteket, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és 180 fokon süssük mindkét oldalukat ropogósra és szép aranybarnára.
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.