Almás fahéjas morzsa
Hozzávalók:
3 db golden alma
50 gr mogyoró
200 gr liszt
100 gr nádcukor
120 gr vaj
Szerecsendió
Fahéj
Só
Elkészítés:
A meghámozott almát vágjuk darabokra és osszuk el egy sütőpapírral kibélelt sütőforma alján. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a darált mogyorót, egy csipet sót, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal és szerecsendióval. Tegyük bele a felvágott vajdarabkákat, és kézzel dolgozzuk össze az egészet, amíg morzsás állagú nem lesz.
Próbáljuk a lehető legegységesebben szétszórni az alma tetején, majd rakjuk be a 180 fokosra előmelegített sütőbe 30 percre.
A legfinomabb vanília fagylalttal tálalva.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.