HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.09.14. 17:50 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Almás fahéjas morzsa

mutsu.jpg

Hozzávalók:

3 db golden alma

50 gr mogyoró

200 gr liszt

100 gr nádcukor

120 gr vaj

Szerecsendió

Fahéj

mogyoro.jpg

Elkészítés:

A meghámozott almát vágjuk darabokra és osszuk el egy sütőpapírral kibélelt sütőforma alján. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a darált mogyorót, egy csipet sót, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal és szerecsendióval. Tegyük bele a felvágott vajdarabkákat, és kézzel dolgozzuk össze az egészet, amíg  morzsás állagú nem lesz.

Próbáljuk a lehető legegységesebben szétszórni az alma tetején, majd rakjuk be a 180 fokosra előmelegített sütőbe 30 percre.

A legfinomabb vanília fagylalttal tálalva.

crumble-di-mele.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra főzés élmény festészet gasztronómia ételek apartman ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr164777557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása