Vargányás gratin
Hozzávalók:
700 gr közepes méretű burgonya
700 gr vargánya gomba
100 gr szikkadt kenyér bele
1 csokor friss fűszernövény:
Kakukkfű, petrezselyem, majoranna
50 gr reszelt pecorino sajt
40 gr reszelt parmezán sajt
1 gerezd foghagyma
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A meghámozott krumplit vágjuk egészen vékony karikákra és áztassuk be hideg vízbe. Turmixoljuk össze a kenyérbelet a fűszernövényekkel, a foghagymával, a kétféle sajttal, egy kis sóval és borssal. Tisztítsuk meg a vargányát és aprítsuk szeletekre.
Kenjünk ki vajjal egy sütőformát, tegyünk az aljára egy réteg krumplit, erre egy kevés gombát, szórjuk meg az összeturmixolt keverékkel, és ezt addig folytassuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére egy réteg fűszernövény keverék kerüljön. Locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal, takarjuk le alufóliával, rakjuk be a 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30 percig. Ekkor vegyük le róla az alufóliát és süssük tovább még 30 percig.
Melegen friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.