HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.10.01. 07:45 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Vargányás gratin

3_original.jpg

Hozzávalók:

700 gr közepes méretű burgonya

700 gr vargánya gomba

100 gr szikkadt kenyér bele

1 csokor friss fűszernövény:

Kakukkfű, petrezselyem, majoranna

50 gr reszelt pecorino sajt

40 gr reszelt parmezán sajt

1 gerezd foghagyma

Olívaolaj

Bors

tuscan_cheese.jpg

Elkészítés:

A meghámozott krumplit vágjuk egészen vékony karikákra és áztassuk be hideg vízbe. Turmixoljuk össze a kenyérbelet a fűszernövényekkel, a foghagymával, a kétféle sajttal, egy kis sóval és borssal. Tisztítsuk meg a vargányát és aprítsuk szeletekre.

Kenjünk ki vajjal egy sütőformát, tegyünk az aljára egy réteg krumplit, erre egy kevés gombát, szórjuk meg az összeturmixolt keverékkel, és ezt addig folytassuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére egy réteg fűszernövény keverék kerüljön. Locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal, takarjuk le alufóliával, rakjuk be a 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30 percig. Ekkor vegyük le róla az alufóliát és süssük tovább még 30 percig.

Melegen friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

100862106.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr944812784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása