Rigatoni kelkáposztával
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr rigatoni tészta
500 gr kelkáposzta
4 gerezd foghagyma
5 db apró csípős paprika
6 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
Só
Elkészítés:
Mossuk meg és vágjuk fel nagyobb darabokra a kelkáposztát, aprítsuk fel a foghagymákat. Tegyük a kelkáposztát forrásban lévő, sós vízbe, egy mélyebb lábasba, várjuk meg, míg újra forrni nem kezd, majd rakjuk bele a rigatoni tésztát is.
Közben egy szélesebb serpenyőbe öntsük bele az olajat, dobjuk rá a felaprított foghagymát, az apró csípős paprikákat és közepes lángon az egészet kissé pirítsuk meg, amikor a foghagyma már aranybarna színű lett, zárjuk el a tüzet és hagyjuk kihűlni.
Ezután öntsünk két merőkanálnyit a tészta és a kelkáposzta főzőlevéből a serpenyőbe, adjuk hozzá a felszeletelt petrezselymet, majd tegyük bele a megfőtt, leszűrt tésztát, a kelkáposztával együtt. A végén, nagy lángon hagyjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek állandóan kevergetve.
Jó melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.