HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.10.31. 18:06 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Márna borsóágyon

marna.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet egyenként 80 gr-os márna

100 gr zöldborsó

1 fej mogyoróhagyma

1 db szép érett paradicsom

1 db narancs

1 csokor petrezselyem

4 vékony szelet bacon

Olívaolaj

Bors

pictures.jpg

Elkészítés:

A halszeleteket helyezzük egy tálba, locsoljuk meg a narancs kifacsart levével, egy evőkanál olívaolajjal, szórjuk rá az egészen apróra vágott petrezselyem felét, takarjuk le és tegyük be a hűtőbe 20 percre.

A felszeletelt mogyoróhagymát futtassuk meg egy kevés olívaolajon, tegyünk rá egy csipet sót, egy pici vizet és főzzük egészen puhára. Adjuk hozzá a zöldborsót is, és alacsony lángon hagyjuk főni együtt 10 percig, ha szükséges még sózzuk meg egy kicsit. Ezután turmixoljuk össze egy evőkanál olívaolajjal és a maradék, felaprított petrezselyemmel. Tartsuk melegen.

Vegyük ki a halszeleteket a pácból, töröljük meg és a bőrös felükkel lefelé, egy percig pirítsuk egy kevés olívaolajon, majd tegyük takarékra, szórjunk rájuk egy kis sót és fedjük le. Akkor van kész, ha a halszeletek teljesen kifehéredtek.

Közben a bacon szeleteket süssük egészen ropogósra, töröljük le róluk a felesleges zsiradékot.

A meleg borsószószt terítsük szét a tányérokon, helyezzük rájuk a márna szeleteket, a tetejükre a sült bacon szalonnát, díszítsük paradicsom kockákkal és friss őrölt borssal megszórva tálaljuk.

trigliepiselli_1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr664882436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása