Márna borsóágyon
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet egyenként 80 gr-os márna
100 gr zöldborsó
1 fej mogyoróhagyma
1 db szép érett paradicsom
1 db narancs
1 csokor petrezselyem
4 vékony szelet bacon
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A halszeleteket helyezzük egy tálba, locsoljuk meg a narancs kifacsart levével, egy evőkanál olívaolajjal, szórjuk rá az egészen apróra vágott petrezselyem felét, takarjuk le és tegyük be a hűtőbe 20 percre.
A felszeletelt mogyoróhagymát futtassuk meg egy kevés olívaolajon, tegyünk rá egy csipet sót, egy pici vizet és főzzük egészen puhára. Adjuk hozzá a zöldborsót is, és alacsony lángon hagyjuk főni együtt 10 percig, ha szükséges még sózzuk meg egy kicsit. Ezután turmixoljuk össze egy evőkanál olívaolajjal és a maradék, felaprított petrezselyemmel. Tartsuk melegen.
Vegyük ki a halszeleteket a pácból, töröljük meg és a bőrös felükkel lefelé, egy percig pirítsuk egy kevés olívaolajon, majd tegyük takarékra, szórjunk rájuk egy kis sót és fedjük le. Akkor van kész, ha a halszeletek teljesen kifehéredtek.
Közben a bacon szeleteket süssük egészen ropogósra, töröljük le róluk a felesleges zsiradékot.
A meleg borsószószt terítsük szét a tányérokon, helyezzük rájuk a márna szeleteket, a tetejükre a sült bacon szalonnát, díszítsük paradicsom kockákkal és friss őrölt borssal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.