Sügér filé bazsalikom kéregben
Hozzávalók 4 személy részére:
600 gr sügér filé
2 db piros paprika
1 gerezd foghagyma
2 nagy csokor bazsalikom
100 gr zsemlemorzsa
2 db tojás
1 pohár tej
Édes őrölt pirospaprika
Oregano
3 evőkanál olívaolaj
Olívaolaj sütéshez
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a bazsalikomot, töröljük szárazra, daraboljuk fel, keverjük jól össze a zsemlemorzsával, egy kiskanál pirospaprikával és egy kiskanál oreganoval. Egy tálban verjük fel a tojásokat a tejjel és a halfiléket 5 percig áztassuk benne, ezután alaposan forgassuk meg az ízesített zsemlemorzsában, jól nyomkodjuk rá a kezünkkel. A foghagymát pirítsuk meg 2 evőkanál olívaolajon, tegyük bele az apró kockákra vágott paprikákat, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt hagyjuk 15 percig főni, ha szükséges adjunk hozzá egy kis vizet. Vegyük ki a foghagymát, a paprikát pedig turmixoljuk össze a főzőlevével és még egy evőkanál olívaolajjal.
A halszeleteket süssük ki bőséges olajban, óvatosan forgassuk meg fakanál segítségével.
A tányérok aljára csorgassunk a paprika krémből és helyezzük a közepébe a forró halfiléket.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.