Csípős gombaleves
Hozzávalók:
800 gr vegyes gomba
1 db répa
1 zellerszár
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db apró chili paprika
200 gr hámozott paradicsom
1 l húsleves alaplé
1 csokor petrezselyem
1-2 ág kakukkfű
Olívaolaj
Só
Bors
Tisztítsuk meg a gombát egy nedves ronggyal és vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben kicsit pirítsuk együtt a fokhagymát a félbe vágott chili paprikákkal, majd adjuk hozzá a megpucolt, felaprított zöldségeket. A foghagymát vegyük ki, hagyjuk pirulni a zöldségeket 3 percig, azután tegyük bele a gombát, a hámozott paradicsomot, a forró alaplevet, sózzuk, borsozzuk és főzzük kb. 25 percig, vagyis, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Merjük ki mély leveses tálakba, a tetejére szórjunk aprított petrezselymet és díszítsük friss kakukkfűvel. Tálaljuk pirított házi parasztkenyérrel.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.