Zöld tagliatelle sütőtökkel
Hozzávalók 6 személy részére:
400 gr zöld tagliatelle tészta
600 gr sütőtök
60 gr reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
6 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Vegyünk egy szép kerek alakú, formás sütőtököt, vágjuk le óvatosan a „kalapját”, távolítsuk el a magokat, vájjuk ki a húsát, és szeleteljük fel apró kockákra. A megpucolt, szétnyomott fokhagymákat, pirítsuk meg az olívaolajon a felaprított petrezselyem felével, majd adjuk hozzá a sütőtököt, pár percig érleljük össze az ízeket, ezután sózzuk, borsozzuk, csökkentsük a lángot, fedjük le, és 20-25 percig hagyjuk főni, amíg a sütőtök egészen puha nem lesz.
Közben forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát, ha kész szűrjük le, tegyük a megpuhult sütőtökhöz a megmaradt petrezselyemmel együtt és még 1-2 percig, jól forgassuk össze.
Tálaljuk a kivájt sütőtökben, reszelt parmezán sajttal megszórva.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.