Spaghetti ricottával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr spaghetti
500 gr friss ricotta
10 evőkanál reszelt parmezán sajt
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Forrásban lévő, sós vízbe tegyük be a tésztát főni. Közben egy edényben nyomjuk össze a ricottát, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a parmezánt, öntsünk rá két merőkanálnyit a tészta főzővizéből, és jól keverjük ki.
Egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olívaolajat, a kész tésztát borítsuk bele, és közepes lángon forgassuk meg benne, ezután keverjük össze a ricottakrémmel is.
Melegen tálaljuk, ízlés szerint a tetejére szórjunk még egy kis friss borsot és parmezánt.
Egyszerű, de nagyszerű!
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.