HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.05. 18:28 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Rakott kardhal, padlizsánnal és karfiolhabbal

pescespada.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 nagy szelet kardhal

200 gr szardínia

1 db padlizsán

1 kisebb fej karfiol

300 gr vékony zöldbab

Szezámmag

Balzsamecet

2 evőkanál olívaolaj

1 dl száraz fehérbor

Bors

1305989433.jpg

Elkészítés:

Vágjuk le a padlizsán két végét, mossuk meg és vágjuk fel viszonylag vékonyabb szeletekre, majd élénk lángon egy teflon lábasban grillezzük meg mindkét oldalukat, amíg szép pirult színt nem kapnak, szórjuk meg 2-3 csipet sóval és tegyük félre.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, tegyük bele a megmosott, megtisztított szardíniákat, öntsük le a borral, és közepes lángon hagyjuk főni 10-15 percig.

Amikor kész, csöpögtessük le és a maradék zsiradékot, itassuk fel papírtörlővel.

Közben főzzük a zöldbabot is bőséges, sós vízben kb. 20 percig, a rózsáira szedett karfiolt pedig addig, amíg teljesen puha nem lesz.

A megfőtt, leszűrt karfiolt ezután turmixoljuk össze, ízesítsük egy kevés sóval és borssal.

A legvégén készítsük el a kardhalat: először is, egy kb.8 cm-es négyzet alakú tésztaforma (ez csak a négyzet alak kijelöléséhez kell) és egy éles kés segítségével, vágjunk ki minden egyes adaghoz 2 négyzet alakú halszeletet, tegyük egy teflonedénybe olaj hozzáadása nélkül, és süssük oldalanként 3-4 percig, mielőtt elkészül, sózzuk, borsozzuk.

Az összeállítás a következőképpen történik:

Minden adagot helyezzünk egy olajjal kikent tepsire. Legalulra tegyünk egy réteg zöldbabot, erre jön egy halszelet, ezt locsoljuk meg karfiolkrémmel, helyezzünk rá egy sült padlizsánt, szórjuk meg szezámmaggal, a tetejére tegyünk a főtt szardíniából, ízesítsük még egy kis karfiolkrémmel és pár bazsalikom levéllel, és a tornyot egy kardhal szelettel zárjuk. Kicsit nyomjuk össze, díszítsük szezámmaggal, és végül cseppentsünk rá néhány leheletnyi balzsamecetet.

A fent leírtak szerint készítsünk még el 3 adagot, miután a recept 4 személy részére szól, eztán a tepsit rakjuk be a sütőbe bő 5 percre, hogy melegen tudjuk tálalni a fenséges lakomát.


parmigiana-di-pesce1_2.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr674949483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása