Rakott kardhal, padlizsánnal és karfiolhabbal
Hozzávalók 4 személy részére:
4 nagy szelet kardhal
200 gr szardínia
1 db padlizsán
1 kisebb fej karfiol
300 gr vékony zöldbab
Szezámmag
Balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk le a padlizsán két végét, mossuk meg és vágjuk fel viszonylag vékonyabb szeletekre, majd élénk lángon egy teflon lábasban grillezzük meg mindkét oldalukat, amíg szép pirult színt nem kapnak, szórjuk meg 2-3 csipet sóval és tegyük félre.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, tegyük bele a megmosott, megtisztított szardíniákat, öntsük le a borral, és közepes lángon hagyjuk főni 10-15 percig.
Amikor kész, csöpögtessük le és a maradék zsiradékot, itassuk fel papírtörlővel.
Közben főzzük a zöldbabot is bőséges, sós vízben kb. 20 percig, a rózsáira szedett karfiolt pedig addig, amíg teljesen puha nem lesz.
A megfőtt, leszűrt karfiolt ezután turmixoljuk össze, ízesítsük egy kevés sóval és borssal.
A legvégén készítsük el a kardhalat: először is, egy kb.8 cm-es négyzet alakú tésztaforma (ez csak a négyzet alak kijelöléséhez kell) és egy éles kés segítségével, vágjunk ki minden egyes adaghoz 2 négyzet alakú halszeletet, tegyük egy teflonedénybe olaj hozzáadása nélkül, és süssük oldalanként 3-4 percig, mielőtt elkészül, sózzuk, borsozzuk.
Az összeállítás a következőképpen történik:
Minden adagot helyezzünk egy olajjal kikent tepsire. Legalulra tegyünk egy réteg zöldbabot, erre jön egy halszelet, ezt locsoljuk meg karfiolkrémmel, helyezzünk rá egy sült padlizsánt, szórjuk meg szezámmaggal, a tetejére tegyünk a főtt szardíniából, ízesítsük még egy kis karfiolkrémmel és pár bazsalikom levéllel, és a tornyot egy kardhal szelettel zárjuk. Kicsit nyomjuk össze, díszítsük szezámmaggal, és végül cseppentsünk rá néhány leheletnyi balzsamecetet.
A fent leírtak szerint készítsünk még el 3 adagot, miután a recept 4 személy részére szól, eztán a tepsit rakjuk be a sütőbe bő 5 percre, hogy melegen tudjuk tálalni a fenséges lakomát.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.