Karácsonyi risotto
Hozzávalók 4 személy részére:
300 gr risotto rizs
150 gr kolbász
40 gr szárított vargányagomba
100 gr gesztenye
50 gr újhagyma
1 evőkanál snidling
1 evőkanál petrezselyem
1 db babérlevél
250 ml száraz vörösbor
3 evőkanál olívaolaj
Só
Elkészítés:
A szárított vargányát áztassuk be hideg vízbe legalább 2 órára. Szűrőkanállal szedjük ki a gombát, vágjuk fel apró darabokra. Az áztató vizét szűrjük le, sózzuk meg, és ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet, hogy kb. 1 liter folyadékot kapjunk, ebben fogjuk főzni a rizst. A megmosott gesztenyét szárazra töröljük, gömbölyű felükön keresztirányban bevágjuk a héjukat és enyhén sós vízben, vagy húslevesben puhára főzzük. A megfőtt gesztenyeszemekről még melegen távolítsuk el a héjukat és vágjuk ketté mindegyiket. A kolbászról húzzuk le a bőrét és szeljük kis darabkákra. A felaprított hagymát, futtassuk meg a felmelegített olívaolajon, adjuk hozzá a gombát, a kolbászt, a snidlinget, a petrezselymet, a babérlevelet és pár percig hagyjuk együtt főni az egészet. Ezután tegyük bele a rizst, keverjük össze, és kicsit pirítsuk meg, majd öntsük rá a bort és várjunk, amíg elpárolog.
Közben forraljuk fel a gomba félretett áztató levét és merőkanalanként, lassan, folyamatosan kevergetve adagoljuk a rizshez.
Amikor már majdnem kész, tegyük bele a gesztenyét is és még kb. 5 percig, főzzük a risottonkat.
Hagyjuk állni pár percig és parmezán forgáccsal meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
dark future · http://www.andocsek.hu 2012.12.12. 01:13:33
kazimír 2012.12.13. 08:38:55