HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.11. 17:40 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Karácsonyi risotto

images.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

300 gr risotto rizs

150 gr kolbász

40 gr szárított vargányagomba

100 gr gesztenye

50 gr újhagyma

1 evőkanál snidling

1 evőkanál petrezselyem

1 db babérlevél

250 ml száraz vörösbor

3 evőkanál olívaolaj

castagne.jpg

Elkészítés:

A szárított vargányát áztassuk be hideg vízbe legalább 2 órára. Szűrőkanállal szedjük ki a gombát, vágjuk fel apró darabokra. Az áztató vizét szűrjük le, sózzuk meg, és ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet, hogy kb. 1 liter folyadékot kapjunk, ebben fogjuk főzni a rizst. A megmosott gesztenyét szárazra töröljük, gömbölyű felükön keresztirányban bevágjuk a héjukat és enyhén sós vízben, vagy húslevesben puhára főzzük. A megfőtt gesztenyeszemekről még melegen távolítsuk el a héjukat és vágjuk ketté mindegyiket. A kolbászról húzzuk le a bőrét és szeljük kis darabkákra. A felaprított hagymát, futtassuk meg a felmelegített olívaolajon, adjuk hozzá a gombát, a kolbászt, a snidlinget, a petrezselymet, a babérlevelet és pár percig hagyjuk együtt főni az egészet. Ezután tegyük bele a rizst, keverjük össze, és kicsit pirítsuk meg, majd öntsük rá a bort és várjunk, amíg elpárolog.

Közben forraljuk fel a gomba félretett áztató levét és merőkanalanként, lassan, folyamatosan kevergetve adagoljuk a rizshez.

Amikor már majdnem kész, tegyük bele a gesztenyét is és még kb. 5 percig, főzzük a risottonkat.

Hagyjuk állni pár percig és parmezán forgáccsal meghintve tálaljuk.

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

2 komment

Címkék: kultúra utazás szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr564960218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kazimír 2012.12.13. 08:38:55

tegnap este elkészítettem, és hát szerintem a 150g kolbász nagyon sok. igaz, nem szárított, hanem fagyasztott vargányát használtam és hát el is nyomta a gomba ízét a kolbász. amúgy jó a recept ötlet és legközelebb kevesebbel fogom elkészíteni.
süti beállítások módosítása