HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.01.23. 17:32 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Tengeri sügér (branzino) rozmaringgal

branzino1.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

500 gr kisebb burgonya

6 szelet branzino

1 piros vagy sárga kaliforniai paprika

1 fej lila hagyma

6 db rozmaringág

Néhány ág koktélparadicsom

Olívaolaj

Frissen őrölt bors

Fehérbor

IMGP0225.JPG

Elkészítés:

A paradicsom ágacskákat tegyük egy sütő tepsire, sózzuk meg, locsoljunk rá egy kis olívaolajat, és 15 percre tegyük be a 200 fokra melegített sütőbe. Vegyük ki és tartsuk melegen.

Minden egyes megmosott halszeletre helyezzünk egy ág rozmaringot és hagyjuk, hogy alaposan átitatódjon az aromája.

A burgonyát tegyük fel főni héjában hideg, sós vízbe, a forrástól számítva legalább 15-20 percre. Amikor megfőtt, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk négyfelé, rakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórjuk rá a felaprított hagymát, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig. Ezután vegyük ki, helyezzük a burgonyára a halszeleteket a rozmaring ágakkal együtt, ízesítsük még egy kis sóval, borssal, olívaolajjal és természetesen a fehérborral, amitől finom omlós lesz, tegyük vissza az egészet a sütőbe 8-10 percre, ennyi bőven elegendő a halnak

 Közben vágjuk fel vékony csíkokra a paprikát és pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.

Amikor a hal elkészült, tálaljuk a paradicsommal, a paprikával és a burgonyával együtt, rozmarinággal díszítve.

branzino-nel-piatto-di-portata.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr205039408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása