Tengeri sügér (branzino) rozmaringgal
Hozzávalók 6 személy részére:
500 gr kisebb burgonya
6 szelet branzino
1 piros vagy sárga kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
6 db rozmaringág
Néhány ág koktélparadicsom
Olívaolaj
Só
Frissen őrölt bors
Fehérbor
Elkészítés:
A paradicsom ágacskákat tegyük egy sütő tepsire, sózzuk meg, locsoljunk rá egy kis olívaolajat, és 15 percre tegyük be a 200 fokra melegített sütőbe. Vegyük ki és tartsuk melegen.
Minden egyes megmosott halszeletre helyezzünk egy ág rozmaringot és hagyjuk, hogy alaposan átitatódjon az aromája.
A burgonyát tegyük fel főni héjában hideg, sós vízbe, a forrástól számítva legalább 15-20 percre. Amikor megfőtt, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk négyfelé, rakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórjuk rá a felaprított hagymát, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig. Ezután vegyük ki, helyezzük a burgonyára a halszeleteket a rozmaring ágakkal együtt, ízesítsük még egy kis sóval, borssal, olívaolajjal és természetesen a fehérborral, amitől finom omlós lesz, tegyük vissza az egészet a sütőbe 8-10 percre, ennyi bőven elegendő a halnak
Közben vágjuk fel vékony csíkokra a paprikát és pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
Amikor a hal elkészült, tálaljuk a paradicsommal, a paprikával és a burgonyával együtt, rozmarinággal díszítve.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.