HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.28. 10:22 Ízek Művészete

Sült rigatoni mortadellával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Sült rigatoni mortadellával

rigatoni_noodles-5823_1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr rigatoni tészta

100 gr reszelt parmezán sajt

20 gr pecorino sajt

20 gr vaj

150 gr mortadella egyben

Bors

A besamel mártáshoz:

500 ml tej

50 gr vaj

40 gr liszt

Kevés szerecsendió

 letöltés.jpg

Elkészítés:

Készítsük el a besamel mártást: a tejet felforraljuk, félretesszük, a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Ügyeljünk arra, hogy meglehetősen folyékony maradjon. A legvégén keverjünk bele 80 gr reszelt parmezán sajtot és a pecorino sajtot is. A tésztát főzzük „al dente” keménységűre, bőséges sós vízben, miután leszűrtük, borítsuk egy mély tálba és öntsük rá a besamel mártást.

A mortadellát vágjuk fel kb. 3 mm vastagságú szeletekre és bármilyen formájú tésztavágóval, vájjunk ki apró alakzatokat, pl. kis csillagformákat. Persze egész egyszerűen darabolhatjuk a mortadellát kockákra vagy csíkokra is, a lényeg az, hogy ezt is keverjük a tésztához. Néhány darabot tegyünk félre a díszítéshez.

Kenjünk ki vajjal egy jénai tálat, rakjuk bele a tésztás keveréket, a tetejét simítsuk el, szórjuk meg a maradék parmezán sajttal, tegyünk rá néhány vaj darabkát, a félretett mortadella formákat és dugjuk be a 200 fokra előmelegítette sütőbe bő 15 percre, vagyis az a lényeg, hogy a tetején egy szép aranybarna kéreg képződjön. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk állni 5 percig, és máris tálaljuk.

preview.jpg

 

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: utazás szállás bárány főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés borjú parmezán apartman olíva toscana ízek italia Olaszország Zene Rossini Szicília parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr645481634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása