HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.01.24. 16:24 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Nyúlpecsenye, ahogy Liguriában készítik

coniglio-crudo.jpg

Talán még nincs túl nagy rajongótábora a nyúlhúsnak, pedig könnyen emészthető, zsírszegény, fehérjében gazdag eledel.

Ennek a receptnek a titka, a kiváló minőségű alapanyagokban rejlik.

Fekete olívabogyó, kapribogyó, fenyőmag, zöld fűszernövények egyvelege adja meg összetéveszthetetlen ízét-zamatát, és persze nem hiányozhat az olívaolaj, valamint a fehérbor sem a bevásárlási listánkról.

coniglio1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

1,2 kg-os nyúl

50 gr fenyőmag

50 gr fekete olívabogyó

50 gr sós kapribogyó

2 gerezd fokhagyma

Fűszernövények: zsálya, majoránna, kakukkfű, rozmaring, babérlevél

1 pohár balzsamecet

2 pohár fehérbor

Pár szem szegfűszeg

Pár szem borókabogyó

Olívaolaj

Fehér bors

Fekete szemes bors

olive_2008_3.jpg

Elkészítés:

Vágjuk fel nem túl nagy darabokra a nyulat, mossuk meg alaposan, töröljük szárazra, majd tegyük be pácolódni legalább egy éjszakára a következő keverékbe: balzsamecet, fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, szemes bors, 3-4 babérlevél, néhány szem szegfűszeg és borókabogyó.

Egy éles késsel aprítsuk fel a maradék 1 gerezd fokhagymát, az összes fűszernövényt, tegyük egy tálkába, és jól keverjük össze egy kevés sóval és fehér borssal. Egy szélesebb serpenyőben melegítsünk fel 3-4 evőkanál olívaolajat, helyezzük bele a hús darabokat, és magas lángon hagyjuk pirulni 10 percig, természetesen közben megforgatva. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, fakanállal forgassuk össze, és közepes lángon főzzük újabb 10 percig, ügyeljünk arra, nehogy odakapjon, majd jöhet rá a fehérbor. Miután elpárolgott, ízlés szerint rakhatunk bele még 1-2 rozmarinágat, fedjük le, és alacsony lángon főzzük 20-25 percig, időnként kevergessük meg, és szükség esetén locsoljunk rá egy kevés meleg vizet.

A kapribogyót öblítsük le folyóvíz alatt, az olívabogyóval és a fenyőmaggal együtt dobjuk hozzá a nyúlpecsenyéhez, majd élénk lángon főzzük az egészet 15 percig, ha kell, pótoljuk az elfőtt levet vízzel.

Akkor tekinthetjük késznek az ételünket, amikor a hús már teljesen puha és omlós.

Melegen tálaljuk, finom, fűszeres fehérbor illik mellé.

coniglio-alla-ligure-una-specialita-regionale-620x380.jpeg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

.

 

 

2 komment

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr225041266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumpli 2013.01.25. 12:07:11

Milyen körettel ettétek?

Ízek Művészete 2013.01.25. 12:40:12

Nagyobb darabokra vágott, sütőben sült, olíva olajjal, fokhagymával és rozmaringgal ízesített burgonya kiváló hozzá, vagy egy vegyes saláta!
süti beállítások módosítása