Kardhal pizzaiola módra
Gyakran találkozunk olasz receptek leírásánál, hogy valamilyen ételt „alla pizzaiola” módon készítenek el.
Eredetét illetően nincsenek pontos adataink, de majdnem biztosra vehető, hogy nápolyi gyökerei vannak.
Lényegében egy szószról beszélünk, sikerének titka, egész egyszerűen csupán abban rejlik, hogy rém könnyű elkészíteni és egy sor ételhez felhasználható.
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szép szelet kardhal
500 gr friss paradicsom
2 gerezd fokhagyma
20 szem fekete olívabogyó
40 gr kapribogyó (nem feltétlenül szükséges)
Bőséges mennyiségű oregano
4 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A halszeleteket szórjuk meg bőségesen oregánóval, locsoljunk rájuk olívaolajat és hagyjuk 30 percig pácolódni.
Aprítsuk fel a paradicsomokat, az olívabogyókat és ízlés szerint a folyóvíz alatt leöblített kapribogyót is.
Teflon edényben, kevés olívaolajon kicsit pirítsuk meg a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, tegyük bele a halszeleteket és süssük mindkét oldalukat 5-5 percig. Ezután vegyük ki a halat, öntsünk az edénybe egy kis páclevet, keverjük hozzá a paradicsomot, az olíva-és kapribogyókat, majd hagyjuk néhány percig főni. Ekkor visszahelyezzük a halszeleteket is a szószba, és még 10 percig főzzük az egészet, a legvégén sózzuk, borsozzuk.
Látványnak sem utolsó ez a fogás!
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.