Birslekvárral töltött kekszek
Hozzávalók kb. 30 darab keksz készítéséhez:
550 gr liszt
150 gr cukor
Birsalma lekvár
120 gr vaj
3 db tojás
1 zacskó instant élesztő
1 zacskó vanillin cukor
1 db citrom
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a sima és a vanillin cukrot, majd adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, a felolvasztott vajat, a tojásokat és legutoljára az élesztőt. Addig gyúrjuk, amíg tömör, sűrű tésztát nem kapunk, ezután nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságura.
Egy kerek tésztaszaggatóval vágjunk ki köröket, a maradék tésztát ismét gyúrjuk össze, hogy újabb köröket tudjunk kivágni, ezt addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
Tegyünk egy kiskanál birsalma lekvárt a körök közepére, és mindegyik tetejére helyezzünk egy másik kör alakú tésztalapot, az a lényeg, hogy jól nyomjuk össze az ujjunkkal, nehogy a töltelék kifollyon.
Rakjuk a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 180 fokon kb. 20 percig. Vegyük ki a sütőből, forgassuk meg és tegyük vissza még néhány percre.
Szórjuk meg porcukorral és langyosan tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.