Garnélarák kéksajttal és rozmaringgal
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db nagyobb garnélarák
4 szelet hasaalja szalonna (pancetta)
100 gr kéksajt pl. gorgonzola
Balzsamecet
Friss rozmaring
Frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Távolítsuk el a rákok páncélját (a fejét és farkát nem feltétlenül kell levágni), majd éles késsel picit vágjuk be a rák hátát és húzzuk ki a fekete „csúnyaságot”.
Szórjuk meg a garnélákat az apróra vágott rozmaringgal, frissen őrölt borssal és locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. Csavarjuk be a rákokat egy-egy szelet pancettába, ügyeljünk arra, hogy teljesen borítsa be, és tűzzük össze fogpiszkálóval. Tegyük be a hűtőszekrénybe, akár több órára is, mielőtt megsütnénk.
Lehetőség szerint a sütő grill részén süssük meg a garnélákat, oldalanként 5-5 percig, a pancetta legyen ropogós, de nehogy megégessük!
Miután kivettük a sütőből, helyezzük a rákokat egyenként, meleg tányérokra, morzsoljuk a tetejükre a kéksajtot, és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.