HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.18. 15:40 Ízek Művészete

Sajt tornyok friss fűszerekkel
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sajt tornyok friss fűszerekkel

chevrefrais_.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

400 gr friss kecskesajt

200 gr bármilyen érlelt lágysajt (Robiola, Bel Paese)

100 gr mogyoró reszelék

Pár evőkanál fűszernövény vegyesen, ízlés szerint (majoránna, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem)

Bors

nocciole.jpg

Elkészítés:

Egy tálban keverjük teljesen krémszerűvé a sajtokat, majd apránként adagoljuk hozzá az egészen apróra vágott fűszernövényeket, 30-40 gr mogyoró reszeléket és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Terítsünk le egy sütőpapírt, tegyük rá a krémet és tekerjük fel „szalámi”formára.

Legalább 3-4 órára rakjuk be a hűtőszekrénybe. Ezután csomagoljuk ki a papírból, forgassuk meg a maradék mogyoró reszelékben minden oldalról, szeljük fel a hengert egyforma darabokra és tálaljuk.

torrette-caprino.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr755143481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása