HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.16. 18:21 Ízek Művészete

Sült kagyló
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Sült kagyló

4875216-stretta-di-cozze-fresche-bollite-isolato-su-sfondo-bianco.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

2 kg nagyobb fekete kagyló

3 db tojás

Liszt

1 csokor petrezselyem

Zsemlemorzsa

Bors

Napraforgó olaj a sütéshez

110944_petrezselyem_600_2.jpg

Elkészítés:

A legelső szigorú szabály, amit mindenképpen kötelező betartani, csakis megbízható helyről szerezzük be a kagylót! Válogassuk ki a nyitott és törött héjú kagylókat és szemétbe velük. Ha szükséges, alaposan sikáljuk meg a felületüket egy körömkefével, ezután mossuk meg hideg, folyóvíz alatt, majd csöpögtessük le. Rakjuk a kagylókat egy mély fazékba, az égvilágon semmit nem kell hozzáadni, tegyük fel a tűzre, és fedő alatt, élénk lángon hagyjuk főni 5-6 percig, időnként jól megrázva az edényt. Ha felemeljük a fedőt, látni fogjuk, hogy a kagylók kezdenek szépen kinyílni. Egészen addig kell főznünk a kagylókat, amíg mindegyik, legalábbis a fogyasztásra alkalmasak, ki nem nyílnak, a többit úgyis eldobjuk. Szedjük ki a kagylókat a fazékból és máris készen állnak mindenféle tengeri herkentyűs recept elkészítésére.

Vegyük ki a kagylók húsát a héjukból, hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd forgassuk meg a lisztben, a felaprított petrezselyemmel és egy csipetnyi borssal felvert tojásokban és végül a zsemlemorzsában. Süssük ki bőséges, meleg olajban, helyezzük konyhai papírtörlőre, hogy leitassuk róluk a felesleges zsiradékot, szórjuk meg sóval és jó melegen tálaljuk.

breaded mussels.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle mogyoró apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia Olaszország Film parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr485230007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása