HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.25. 14:18 Ízek Művészete

Marhasült articsókával
Napi receptajánlónk: Húsok
Articsóka szüreten jártunk

Marhasült articsókával


marhafartő.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

800 gr marhafartő vagy marha dió egyben

1 gerezd fokhagyma

1 fej hagyma

4 db articsóka

1 pohár száraz fehérbor

80 gr pancetta szalonna

1 l húsleves alaplé

30 gr vaj

1 csokor petrezselyem

A püréhez:

800 gr fehér húsú burgonya

30 gr vaj

3 dl tej

30 gr reszelt parmezán

Szerecsendió

Bors

artichokes1.jpg

Elkészítés:

Olvasszunk fel 30 gr vajat egy széles serpenyőben, és néhány percig pirítsuk rajta az egészen apróra vágott hagymát, fokhagymát és pancetta szalonnát. A húst kötözzük össze konyhai zsineggel, tegyük bele a serpenyőbe és kapassuk körbe minden oldalról. Ezután locsoljuk rá a bort, hagyjuk elpárologni, öntsük nyakon a meleg alaplével, forraljuk fel, majd alacsony lángon, fedő alatt szép lassan főzzük kb. 2 óra 45 percig. Ha szükséges, adjunk még hozzá főzés közben egy kevés alaplevet. Közben tisztítsuk meg az articsókákat, távolítsuk el a külső, kemény leveleket, vágjuk körbe a tetejüket, szeljük ketté, a közepükben lévő szőrős részt kaparjuk ki, és daraboljuk fel nagyobb csíkokra. Abban az esetben, ha nem kezdjük el rögtön főzni, tegyük az articsóka darabokat egy tál citromos vízbe, nehogy megbarnuljanak. Rakjuk a hús mellé, és az egészet még főzzük együtt bő 20 percen keresztül.

A krumplipürét készítsük el a szokásos módon, a vajat és a tejet fokozatosan adagoljuk a szétnyomott krumplihoz, és a legvégén ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és a lereszelt parmezánnal.

Amikor a hús és az articsóka is megpuhult, szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel, hagyjuk még egyet rottyanni és a legvégén, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A húst vágjuk szeletekre, locsoljuk meg az articsóka-mártással és a pürével együtt melegen tálaljuk.

Piatto-servito-giallo-forchetta-bicchiere-vino-rosso-ciotola-cucchiaio-di-legno_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda élmény táj torta festészet gasztronómia citrom ételek pihenés borjú kagyló articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek Olaszország Film cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr65246606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása