Primőr leves
Hozzávalók 4 személy részére:
200 gr friss zöld ceruzabab
200 gr zsenge friss sárgarépa
4 szál újhagyma
200 gr újkrumpli
200 gr friss cseresznye paradicsom
1 l húsleves alaplé
2 evőkanál felaprított friss fűszernövény vegyesen (ízlés szerint)
1 csokor friss bazsalikomlevél
1 csokor friss mentalevél
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott zöldségeket vágjuk apró darabokra és tegyük fel főni, a már előre elkészített, meleg húsleves alaplébe. Főzzük legalább 30 percig, ügyeljünk arra, hogy a zöldségek megpuhuljanak, de nem szabad szétfőniük. Mielőtt levennénk a tűzről, tegyük bele a felaprított fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk még pár percig összeérni az ízeket. Tálalás előtt, locsoljuk meg a levesünket egy kevés olívaolajjal, a tetejére pedig szórjuk rá a friss menta- és bazsalikomleveleket.
Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.