Csoki mille-feuille eperhabbal
Hozzávalók 4 adaghoz:
250 gr étcsokoládé
3 dl friss tejszín
4 evőkanál kristálycukor
400 gr eper
2 evőkanál porcukor
Egy ág friss menta
Elkészítés:
Tördeljük darabokra a csokoládét és olvasszuk fel vízgőz fölött. Ezután csorgassuk rá egy nagy ív zsírpapírra, gyors mozdulatokkal simítsuk szét egy spatulával, hogy vékony és egyenletes lapot kapjunk, majd hagyjuk kihűlni. Közben verjük fel a habot a kristálycukorral. Az epret mossuk meg, a legszebb szemeket vágjuk vékony szeletekre és tegyük félre a díszítéshez, a többit pedig aprítsuk fel darabokra és óvatosan, körkörös mozdulatokkal, keverjük a felvert tejszínhez. Egy egészen vékony pengéjű kést mártsunk meleg vízbe és a csokoládé lapot, vágjuk fel 16 db 8 x 12 cm-es téglalapra. Egy adag elkészítéséhez, először tegyünk a desszertes tányér aljára egy csokilapot, ezt borítsuk be eperhabbal, erre megint jöhet egy csokilap, amit befedünk ismét eperhabbal, megint csokilap következik, ennek a tetejére is eperhab kerül és végül egy csokilappal zárjuk a rétegezést. Díszítsük az eper szeletekkel, szórjuk meg egy kis porcukorral és a friss mentalevelekkel.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.