HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.07. 18:32 Ízek Művészete

Csoki mille-feuille eperhabbal
Napi receptajánlónk: Édességek

Csoki mille-feuille eperhabbal

fragole_13.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

250 gr étcsokoládé

3 dl friss tejszín

4 evőkanál kristálycukor

400 gr eper

2 evőkanál porcukor

Egy ág friss menta

images.jpg

Elkészítés:

Tördeljük darabokra a csokoládét és olvasszuk fel vízgőz fölött. Ezután csorgassuk rá egy nagy ív zsírpapírra, gyors mozdulatokkal simítsuk szét egy spatulával, hogy vékony és egyenletes lapot kapjunk, majd hagyjuk kihűlni. Közben verjük fel a habot a kristálycukorral. Az epret mossuk meg, a legszebb szemeket vágjuk vékony szeletekre és tegyük félre a díszítéshez, a többit pedig aprítsuk fel darabokra és óvatosan, körkörös mozdulatokkal, keverjük a felvert tejszínhez. Egy egészen vékony pengéjű kést mártsunk meleg vízbe és a csokoládé lapot, vágjuk fel 16 db 8 x 12 cm-es téglalapra. Egy adag elkészítéséhez, először tegyünk a desszertes tányér aljára egy csokilapot, ezt borítsuk be eperhabbal, erre megint jöhet egy csokilap, amit befedünk ismét eperhabbal, megint csokilap következik, ennek a tetejére is eperhab kerül és végül egy csokilappal zárjuk a rétegezést. Díszítsük az eper szeletekkel, szórjuk meg egy kis porcukorral és a friss mentalevelekkel.

14_torte_p089--420x520.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia ételek sajt pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia szerzetesrend Olaszország Zene Vatikán


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr285350129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása