HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.04. 17:07 Ízek Művészete

Hideg sertéskaraj tonhalas szósszal
Napi receptajánlónk: Húsok

Hideg sertéskaraj tonhalas szósszal

braciole-di-maiale-ripiene.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

1 kg sertéskaraj egyben

1 fej hagyma

1 sárgarépa

1 dl száraz fehérbor

1-2 ág rozmaring

4 evőkanál olívaolaj

Bors

capperi.jpgA szószhoz:

250 gr majonéz

100 gr tonhal konzerv

100 gr kapribogyó

4 db szardella

1 dl száraz fehérbor

letöltés.jpg

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát vágjuk karikákra, a hagymát apró darabokra, melegítsük fel az olívaolajat egy nagyobb, magas peremű edényben, dobjuk rá a zöldségeket és pirítsuk pár percig. Tegyük bele a megsózott, megborsozott karajt is, és minden oldalát kapassuk meg egy kicsit, ezután locsoljuk rá a fehérbort, hagyjuk elpárologni, rakjuk mellé a rozmaringot, öntsük fel félig enyhén sós vízzel, fedjük le, és alacsony lángon főzzük kb. 45-50 percig. Amikor már jó puha, vegyük ki a léből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel egészen vékony szeletekre. Közben persze bőven van időnk elkészíteni a szószt is: a tonhalat, a majonézt, a szardellákat, a kapribogyót locsoljuk meg a fehérborral, tegyünk bele egy csipet sót és az egészet turmixoljuk össze lágy, selymes krémmé.

Adagoljuk ki a hússzeleteket a tányérokra, borítsuk be a szósszal, és máris tálalhatjuk.

9906-1.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda élmény torta festészet gasztronómia ételek sajt pihenés borjú parmezán kagyló kolostor apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr955391277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása