Hideg sertéskaraj tonhalas szósszal
Hozzávalók 6 személy részére:
1 kg sertéskaraj egyben
1 fej hagyma
1 sárgarépa
1 dl száraz fehérbor
1-2 ág rozmaring
4 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
A szószhoz:
250 gr majonéz
100 gr tonhal konzerv
100 gr kapribogyó
4 db szardella
1 dl száraz fehérbor
Só
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát vágjuk karikákra, a hagymát apró darabokra, melegítsük fel az olívaolajat egy nagyobb, magas peremű edényben, dobjuk rá a zöldségeket és pirítsuk pár percig. Tegyük bele a megsózott, megborsozott karajt is, és minden oldalát kapassuk meg egy kicsit, ezután locsoljuk rá a fehérbort, hagyjuk elpárologni, rakjuk mellé a rozmaringot, öntsük fel félig enyhén sós vízzel, fedjük le, és alacsony lángon főzzük kb. 45-50 percig. Amikor már jó puha, vegyük ki a léből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel egészen vékony szeletekre. Közben persze bőven van időnk elkészíteni a szószt is: a tonhalat, a majonézt, a szardellákat, a kapribogyót locsoljuk meg a fehérborral, tegyünk bele egy csipet sót és az egészet turmixoljuk össze lágy, selymes krémmé.
Adagoljuk ki a hússzeleteket a tányérokra, borítsuk be a szósszal, és máris tálalhatjuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.