Csirkesaláta paradicsommal és zöldbabbal
Hozzávalók 4 személy részére:
800 gr csirkemell
500 gr friss zöldbab
500 gr kisebb paradicsom
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
Só
Frissen őrölt bors
Oregánó
Elkészítés:
A megmosott zöldbabok végeit lecsípkedjük, úgy, hogy, ha a "varrásoknál" van száraz szál (szálka) egyúttal azokat is lehúzzuk, majd főzzük 15 percig lobogó sós vízben.
A paradicsomokat vágjuk félbe, tegyük egy szűrőbe, szórjuk meg kevés sóval és néha megforgatva, hagyjuk lecsöpögni. A megfőtt babokat aprítsuk 2-3 cm-es darabokra, keverjük össze a paradicsommal és locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal. A csirkemellet szeljük fel kisebb kockákra, öntsük egy serpenyőbe a maradék olívaolajat, dobjuk bele a megtisztított fokhagymákat, pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a csirkemell darabkákat is. Ezután élénk lángon kapassuk meg (kb. 5 percig), közben sózzuk, borsozzuk, ezt követően, közepes lángon főzzük készre. Öntsük át a főzőlevével együtt egy mélyebb tálba és hagyjuk langyosra hűlni.
A legvégén keverjük a csirkéhez a paradicsomos zöldbabot, ízlés szerint még rakhatunk rá egy kis sót és borsot, locsoljuk meg olívaolajjal, a tetejére pedig szórjunk friss oregánót.
Tálalás előtt legalább 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.