HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.12. 08:02 Ízek Művészete

Csirkesaláta paradicsommal és zöldbabbal
Napi receptajánlónk: Húsok

Csirkesaláta paradicsommal és zöldbabbal

petto di pollo_024.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

800 gr csirkemell

500 gr friss zöldbab

500 gr kisebb paradicsom

3 gerezd fokhagyma

4 evőkanál olívaolaj

Frissen őrölt bors

Oregánó

fagiolini.pngElkészítés:

A megmosott zöldbabok végeit lecsípkedjük, úgy, hogy, ha a "varrásoknál" van száraz szál (szálka) egyúttal azokat is lehúzzuk, majd főzzük 15 percig lobogó sós vízben.

A paradicsomokat vágjuk félbe, tegyük egy szűrőbe, szórjuk meg kevés sóval és néha megforgatva, hagyjuk lecsöpögni. A megfőtt babokat aprítsuk 2-3 cm-es darabokra, keverjük össze a paradicsommal és locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal. A csirkemellet szeljük fel kisebb kockákra, öntsük egy serpenyőbe a maradék olívaolajat, dobjuk bele a megtisztított fokhagymákat, pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a csirkemell darabkákat is. Ezután élénk lángon kapassuk meg (kb. 5 percig), közben sózzuk, borsozzuk, ezt követően, közepes lángon főzzük készre. Öntsük át a főzőlevével együtt egy mélyebb tálba és hagyjuk langyosra hűlni.

A legvégén keverjük a csirkéhez a paradicsomos zöldbabot, ízlés szerint még rakhatunk rá egy kis sót és borsot, locsoljuk meg olívaolajjal, a tetejére pedig szórjunk friss oregánót.

Tálalás előtt legalább 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.

insalatapollofagpomo.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés borjú parmezán articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Szicília


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr545401445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása