Csirkemell grillezett zöldségekkel, szárított paradicsomból készített pestoval
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr csirkemell
80 gr prágai sonka
1 db kisebb padlizsán
3 db kisebb cukkini
1db érett paradicsom
12 szem zöld, magozott olívabogyó
20 gr szárított paradicsom
2 evőkanál őrölt mandula
1 csokor petrezselyem
Olívaolaj
Nagyszemű tengeri só
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a padlizsánt és a cukkiniket, vágjuk le a végüket, a padlizsánt szeljük fél cm vastag szeletekre, a cukkiniket pedig hosszanti irányban csíkokra. Ezután grillezzük meg mindkét oldalukat, enyhén sózzuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra és tegyük egy mély, öblös tálba. A csirkemell szeleteket is pirítsuk meg a grillen, sózzuk, borsozzuk, daraboljuk csíkokra és rakjuk félre hűlni. Egy teflon serpenyőben kicsit kapassuk meg a mandulát, majd lapátoljuk egy mixerbe a feldarabolt szárított paradicsommal és petrezselyemmel, valamint egy csipet nagyszemű sóval együtt. Turmixoljuk össze az egészet, az olívaolajat fokozatosan adagoljuk a keverékhez, amíg egy selymes állagú pesto-krémet nem kapunk.
Készítsünk salátaöntetet 3 evőkanál olívaolajból, fél citrom kifacsart levéből, egy kiskanál mustárból és egy kevés frissen őrölt borsból.
Az apró kockákra vágott paradicsomot, a kis gyűrűkre szelt olívabogyókat, a felaprított sonkát adjuk hozzá a grillezett zöldségekhez, és ízesítsük a salátaöntettel. Helyezzük a tetejére a csirkét, és végezetül locsoljuk körbe a szárított paradicsomból készített pestoval.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.