HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.09. 09:36 Ízek Művészete

Csirkemell grillezett zöldségekkel, szárított paradicsomból készített pestoval
Napi receptajánlónk: Húsok

Csirkemell grillezett zöldségekkel, szárított paradicsomból készített pestoval

18292995-pechugas-de-pollo-crudo-sobre-una-tabla-de-cortar.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr csirkemell

80 gr prágai sonka

1 db kisebb padlizsán

3 db kisebb cukkini

1db érett paradicsom

12 szem zöld, magozott olívabogyó

20 gr szárított paradicsom

2 evőkanál őrölt mandula

1 csokor petrezselyem

Olívaolaj

Nagyszemű tengeri só

Bors

ProsciuttoHI.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a padlizsánt és a cukkiniket, vágjuk le a végüket, a padlizsánt szeljük fél cm vastag szeletekre, a cukkiniket pedig hosszanti irányban csíkokra. Ezután grillezzük meg mindkét oldalukat, enyhén sózzuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra és tegyük egy mély, öblös tálba. A csirkemell szeleteket is pirítsuk meg a grillen, sózzuk, borsozzuk, daraboljuk csíkokra és rakjuk félre hűlni. Egy teflon serpenyőben kicsit kapassuk meg a mandulát, majd lapátoljuk egy mixerbe a feldarabolt szárított paradicsommal és petrezselyemmel, valamint egy csipet nagyszemű sóval együtt. Turmixoljuk össze az egészet, az olívaolajat fokozatosan adagoljuk a keverékhez, amíg egy selymes állagú pesto-krémet nem kapunk.

Készítsünk salátaöntetet 3 evőkanál olívaolajból, fél citrom kifacsart levéből, egy kiskanál mustárból és egy kevés frissen őrölt borsból.

Az apró kockákra vágott paradicsomot, a kis gyűrűkre szelt olívabogyókat, a felaprított sonkát adjuk hozzá a grillezett zöldségekhez, és ízesítsük a salátaöntettel. Helyezzük a tetejére a csirkét, és végezetül locsoljuk körbe a szárított paradicsomból készített pestoval.

DSCN0755 2.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt olaj főzés élmény torta hal citrom ételek borjú tagliatelle articsóka kolostor apartman olíva ördöghal ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr495453325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása