HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.24. 13:20 Ízek Művészete

Őszibarackos pite mogyoróval
Napi receptajánlónk: Édességek

Őszibarackos pite mogyoróval

pesca.gif

Hozzávalók:

175 gr liszt

150 gr puha vaj

175 gr barna cukor

3 db tojás

1 csomag vanillin

1 db citrom lereszelt héja

1 kiskanál sütőpor

2 evőkanál apróra vágott mogyoró

500 gr őszibarack

Csipetnyi só

Porcukor

nocciole.jpgElkészítés:

Keverjük egészen krémesre a vajat a cukorral, a vanillinnal és a citrom lereszelt héjával. Ezután egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, a lisztet keverjük össze a sütőporral, majd ezt is adjuk hozzá kanalanként a masszához. Legvégül mehet bele a mogyoró is. Hámozzuk meg az őszibarackokat, vegyük ki a magokat, és vágjuk vékonyabb gerezdekre. A tésztát öntsük egy 26 cm átmérőjű formába, a tetején osszuk el a barack gerezdeket, kissé nyomjuk bele, majd rakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre, míg a teteje szép aranybarnára nem sül.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

torta pesche.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt utazás pápa szoba szállás bárány szálloda főzés élmény táj hal gasztronómia citrom sajt pihenés borjú tagliatelle kagyló articsóka apartman olíva művészetek toscana ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Zene


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr815474669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása