Őszibarackos pite mogyoróval
Hozzávalók:
175 gr liszt
150 gr puha vaj
175 gr barna cukor
3 db tojás
1 csomag vanillin
1 db citrom lereszelt héja
1 kiskanál sütőpor
2 evőkanál apróra vágott mogyoró
500 gr őszibarack
Csipetnyi só
Porcukor
Elkészítés:
Keverjük egészen krémesre a vajat a cukorral, a vanillinnal és a citrom lereszelt héjával. Ezután egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, a lisztet keverjük össze a sütőporral, majd ezt is adjuk hozzá kanalanként a masszához. Legvégül mehet bele a mogyoró is. Hámozzuk meg az őszibarackokat, vegyük ki a magokat, és vágjuk vékonyabb gerezdekre. A tésztát öntsük egy 26 cm átmérőjű formába, a tetején osszuk el a barack gerezdeket, kissé nyomjuk bele, majd rakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre, míg a teteje szép aranybarnára nem sül.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.