HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.09.04. 08:24 Ízek Művészete

Fettuccine kolbásszal és póréhagymával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Fettuccine kolbásszal és póréhagymával

pasta_fettuccine1.jpgHozzávaló 6 személy részére:

500 gr fettuccine tészta

400 gr sertéshúsból készült kolbász

2 db póréhagyma

1 evőkanál vaj

1 dl száraz fehérbor

50 gr reszelt parmezán sajt

1 csokor petrezselyem

2 evőkanál olívaolaj

Bors

305834-960x720-salsiccia.jpg

Elkészítés:

Húzzuk le a kolbász héját és egy széles serpenyőben, pirítsuk néhány percig az olívaolajon. Adjuk hozzá a vékony karikákra vágott póréhagymát, hagyjuk főni 3-4 percig, majd locsoljuk rá a bort, várjuk meg, hogy csupán kevés lé maradjon rajta, sózzuk, borsozzuk és még 1 percig forraljuk.

A tésztát főzzük ki bőséges, sós vízben, a fettuccine, akkor az igazi, ha valóban csupán „al dentére” főzzük. Miután leszűrtük, borítsuk a serpenyőbe, öntsünk hozzá két 2 csészényit a főzővizéből, és forgassuk bele a kolbászos szószba. Tegyük rá a vajat is, és jól keverjük össze az egészet. Tálalás előtt szórjuk meg a reszelt parmezánnal és a felaprított petrezselyemmel.

fettuccine con salsiccia e porri DSC_2525.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra pápa szoba bárány olaj főzés élmény festészet hal gasztronómia ételek sajt borjú parmezán tagliatelle kagyló mogyoró articsóka kolostor apartman olíva művészetek italia szardinia Olaszország Film Milánó Zene cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr155494540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása