Fettuccine kolbásszal és póréhagymával
Hozzávaló 6 személy részére:
500 gr fettuccine tészta
400 gr sertéshúsból készült kolbász
2 db póréhagyma
1 evőkanál vaj
1 dl száraz fehérbor
50 gr reszelt parmezán sajt
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Húzzuk le a kolbász héját és egy széles serpenyőben, pirítsuk néhány percig az olívaolajon. Adjuk hozzá a vékony karikákra vágott póréhagymát, hagyjuk főni 3-4 percig, majd locsoljuk rá a bort, várjuk meg, hogy csupán kevés lé maradjon rajta, sózzuk, borsozzuk és még 1 percig forraljuk.
A tésztát főzzük ki bőséges, sós vízben, a fettuccine, akkor az igazi, ha valóban csupán „al dentére” főzzük. Miután leszűrtük, borítsuk a serpenyőbe, öntsünk hozzá két 2 csészényit a főzővizéből, és forgassuk bele a kolbászos szószba. Tegyük rá a vajat is, és jól keverjük össze az egészet. Tálalás előtt szórjuk meg a reszelt parmezánnal és a felaprított petrezselyemmel.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.